• Van parfumolie tot zeepkorrels tot mengmachines tot waxinecups

    Je vindt het allemaal in de Gildewerk webshop

    Shop nu

Maak kennis met het SapoBene keurmerk

Wil je samen met jouw klanten goede, mooie en originele zeepproducten maken, die goed verkopen in de eigen winkel of op markten en braderieën?

Als je jezelf in deze ambitie herkent, sluit je dan aan bij Sapo Bene, het keurmerk van de Gildewerk Quality Systems BV, waarmee je garandeert dat de zeepproducten met goedgekeurde, veilige grondstoffen en volgens de beste receptuur zijn vervaardigd. Zeepmakerijen die met dit keurmerk werken, voldoen aan alle Europese wetgeving.

Gildewerk heeft een systeem van continue kwaliteitsbewaking ontwikkeld, waarmee Sapo Bene-producten gegarandeerd goed en veilig zijn. Als lid van Sapo Bene heb je er nauwelijks omkijken naar. Je kan met je deelnemers gewoon mooie en leuke zeep- en badartikelen blijven maken én verkopen.

Waarom het Gildewerk Zeep Kwaliteitssysteem?

Europese regelgeving

Als (gecertificeerd) zeepmaker produceer je een cosmetisch product dat in contact komt met de huid. Om die reden heeft de Europese Unie voor het productieproces en de verkoop van zeepproducten een serie wettelijke regels opgesteld. Deze staan vermeld in de Europese Cosmetica Wetgeving. De Europese wet- en regelgeving is van toepassing op de gehele cosmetische industrie, dus ook voor douchegel en badparels. Het maakt geen verschil of er een paar zeepartikelen per week of duizenden potjes of flesjes per dag worden geproduceerd. Waar het om gaat, is dat een veilig product ontstaat dat onder gecontroleerde, hygiënische omstandigheden is vervaardigd en waarvan alle bestanddelen tot aan hun oorsprong herleid kunnen worden. Met het Gildewerk Zeep Kwaliteitssysteem maken we dat gemakkelijk voor je.

We leggen graag uit wat het Gildewerk Zeep Kwaliteitssysteem voor jullie kan betekenen. Gildewerk Quality Systems BV is het bedrijf dat de kwaliteit borgt en jullie producten van het keurmerk Sapo Bene voorziet.

Abonnement

Het Gildewerk Zeep Kwaliteitssysteem neemt het merendeel van de taken, voortvloeiende uit de Europese Cosmetica Wetgeving, van je over. Als instelling kunnen jullie op dit kwaliteitssysteem abonneren. Je bent dan verlost van een hoop controle en administratie en je kan je medewerkers, afnemers en klanten met een gerust hart garanderen dat de werkwijze en producten aan de Europese wetgeving voldoen. Voor de goede orde: het Gildewerk Zeep Kwaliteitssysteem garandeert alleen de kwaliteit en veiligheid van zeepartikelen die je vervaardigt met grondstoffen van Gildewerk.

Aangifte

Als je professioneel start met het maken van zeep(producten), moet je dat bij de overheid melden, zodat controle op naleving van de cosmeticawet mogelijk is.

Productdossier

Een zeepartikel is vervaardigd uit diverse grondstoffen van diverse producenten. Iedere producent is verantwoordelijk voor zijn eigen product. Uiteindelijk komen alle grondstoffen in het productieproces bij elkaar. Als zeepmaker ben je verplicht bepaalde gegevens van de zeepproducten in een productdossier vast te leggen. Daarbij gaat het om de kwalitatieve en kwantitatieve samenstelling en de gebruikte grondstoffen. Om de herleidbaarheid te waarborgen is bijvoorbeeld elke grondstof voorzien van een unieke code (lot/batchnummer). Ook het eindproduct krijgt een uniek nummer. Deze registratie kan met behulp van het Gildewerk Zeep Kwaliteitssysteem snel en gemakkelijk worden verwerkt.

Voor abonnees van het Gildewerk Zeep Kwaliteitssysteem houdt Gildewerk Quality Systems BV het productiedossier bij. In het begin dient in dat geval een bacteriologisch onderzoek te worden gedaan van alle soorten zeep die u produceert; van extruderzeep en gietzeep tot vloeibare zepen en badzout, etc. Voor de kwalitatieve beoordeling van het eindproduct controleert Gildewerk Quality Systems BV steekproefsgewijs monsters van jouw producten.

Wat verwacht het Gildewerk Zeep Kwaliteitssysteem van je?

Good Manufacturing Practices (GMP)

Werken volgens GMP stelt niet alleen eisen aan de hygiëne tijdens het productieproces, maar ook aan de werkwijze. Orde en reinheid vormen de basis voor een goede productiepraktijk. Als productieruimte en -methode aan de eisen voldoen, ontvang je van Gildewerk Quality Systems BV een certificaat als bewijs voor GMP.

Garantie en gemak

Het Gildewerk Zeep Kwaliteitssysteem neemt je een hoop tijd, energie en rompslomp uit handen. Als abonnee verzeker je jezelf van een kwalitatief goed product dat aan de wettelijke eisen voldoet.

Noot: Alle garanties van het Gildewerk Zeep Kwaliteitssysteem gelden uitsluitend voor producten die zijn gefabriceerd met grondstoffen van Gildewerk. Contact: holland@gildewerk.com

Ons zeepkwaliteitssysteem

Neem geen risico’s.
Zorg dat je zeepproducten altijd aan de Europese Hygiëne & Cosmetica Wetgeving blijven voldoen.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.